Tandimplantat & TandblekniNg

Vi träffar oftast våra kunder under många år. Vårt viktigaste uppdrag är att hjälpa dig att inte få problem med dina tänder.

Vi har en bred och djup kompetens inom tandvård

Vanlig tandvård, specialisttandvård eller akuta problem? Vi hjälper dig att hålla dina tänder friska och fina. På vår mottagning får du behandlingsförslag och klara besked om kostnaderna. Vill du veta närmre om olika metoder och behandlingar kan du läsa på undermenyerna.

Boka en tid eller kontakta oss

LAGNING

Har du ett hål som måste lagas? Eller en fyllning som behöver bytas ut?

Det vanliga är att vi frågar om du vill ha bedövning. Bedövningen gör det enklare att slappna av. Du behöver inte vara orolig för att det ska göra ont när vi lagar tanden. 


När du är redo, kan vi börja ta bort den gamla fyllningen och/eller den mjuka, förstörda tandsubstansen. När all angripen tandsubstans är avlägsnad, kontrollerar vi att tandytan är frisk, och fyller med lämpligt material i composit.


Slutligen putsas tanden så att den får släta ytor så att den känns behaglig för dig.

TANDBLEKNING

Vi kan tänder och har nödvändig kunskap och utbildning för att göra en säker och trygg tandblekning med bästa resultat som följd.


Hos oss kan du få dina tänder blekta på ett professionellt sätt.


Vi använder Ultradents blekgel med en styrka som passar för just dig. Före behandlingen rengörs dina tänder och din mun kollas så att den är i gott skick.


Det finns också andra metoder. Vi rekommenderar och väljer bästa metoden i samråd med dig.


Vilken metod du än väljer får du vitare och snyggare tänder.

ROTFYLLNING

Kroppens eget immunförsvar kommer inte åt bakterier i tandpulpan. Har det blivit en inflammation måste rotkanalerna rensas och rotfyllas. Efter en lyckad rotbehandling med rotfyllning kan tanden fungera som vanligt igen.


Rotfyllning är ett skrämmande begrepp för många. De flesta brukar bli förvånade när de upptäcker att behandlingen nuförtiden görs smärtfritt. Om nerverna i rotkanalen dödats av bakterierna har du kanske inte ens har märkt att du har en infektion. Det upptäcks ofta först på röntgenbilderna. Om nerverna är döda är känseln i tanden borta.


Om nerverna och tanden är känsliga får du självklart lokalbedövning.

Kronor och Broar

Fula fyllningar, avslagna tänder eller tandförluster. Många upplever att det blir svårare att le och prata som vanligt om man saknar en eller flera tänder. Det blir också svårare att tugga. Det finns flera olika sätt att lösa problemet.


Skalfasader
En skalfasad är en ersättning för en skadad eller missfärgad framsida av en framtand. Den görs oftast i keramik. Med hjälp av en fasad kan man också bredda en framtand för att fylla ut ett störande mellanrum.


Keramiska inlägg
Keramiska inlägg görs på tänder längre in i munnen. De ersätter ofta en större kariesskadad del av en tand eller stora och fula fyllningar.


Krona
Om en tand blivit så skadad att det inte går att laga den med en vanlig fyllning, kan man göra en krona. Det innebär att tanden slipas till för att ge plats åt kronmaterialet. Kvar blir ett friskt och starkt fäste för kronan. Kronan görs i vävnadsvänlig metall som täcks med porslin eller helt i keramik.


Bro
Om en eller flera tänder saknas kan en bro fungera som ersättning. De närliggande tänderna som då måste vara friska, används som stöd och fäste för bron. Stödtänderna slipas till på liknande sätt som när man gör en krona. Även i broar arbetar vi med metall-porslin och särskilt starka helkeramiska material.


Tandimplantat

Tandimplantat är idag den bästa och än så länge tyvärr också den dyraste tekniken för att skapa nya, konstgjorda tänder. Om du har förlorat flera eller alla tänder kan implantatet också användas för att fästa broar eller andra typer av tandersättningar.

UngdomstandvårD

Vi ser gärna att hela familjen kommer till oss. Det gör att vi får en långsiktig relation och att vi kan rådgöra med både barn/ungdomar och föräldrar om bästa tandvården.


Vi tar hand om löpande barn- & ungdomstandvård med fokus på förebyggande insatser.


Hos oss får ditt barn och du som är ungdom gratis tandvård. Detta gäller från 3-års ålder t o m det år du fyller 19 år. 


Om ditt barn har speciella problem får ni en remiss till lämplig specialist. Det kan t.ex. handla om tandreglering. 


Hjälp dina barn att förebygga tandproblem: 

• Börja borsta så snart tänderna tittar fram. 

• Borsta tänderna noga med fluortandkräm från tre års ålder, varje morgon och kväll. 

• Håll extra koll på kindtänderna. 

• Undvik småätande och söta drycker. Låt tänderna vila mellan måltiderna. 

• Törstig?! Låt ditt barn dricka vatten. Både mellan målen och på natten. 


Godis, chips och läsk?! Ja, men bara en gång i veckan. Fredagsmys eller lördagsgodis?

TANDLOSSNINGSBEHANDLING

Det är viktigt att tandsten tas bort i tid. Har du otur, kan den annars leda till tandköttsinflammation och därefter tandlossning.


När den mjuka bakteriebeläggningen, placken, inte borstas bort förkalkas den och bildar tandsten. Tandstenen kan sitta både synligt uppe på tänderna och osynligt nere i tandköttsfickan runt tandroten. Där kan bakterierna sprida sig i lugn och ro. Fästet för tänderna angrips och förstörs. Så småningom är tandlossningen ett faktum.


Låt det inte gå så långt. Borsta tänderna noga, håll rent mellan tänderna och besök oss regelbundet.


Har du tandlossningsproblem hjälper vi dig att bli frisk igen.

TANDREGLERING

Ibland behövs en tandställning för att rätta till felaktigheter i bettet. Vi ser vi vid den löpande vården att ett behov finns. Då ser vi till att du får behandling hos en tandregleringsspecialist.


För att resultat ska bli riktigt bra är det viktigt att vi och din tandregleringsexpert hjälps åt och genomför behandlingen tillsammans. Vi hjälper dig med löpande tillsyn och rekommendationer och våra specialister väljer metod och teknik för att resultatet ska bli så bra som möjligt. 


Är du vuxen kan du fortfarande göra tandreglering och räta upp sneda och trångt sittande tänder.

Kosmetisk tandvård

Kosmetisk tandvård, eller estetisk tandvård som det också kallas, handlar om justeringar av tändernas utseende. Med modern teknik kan man idag förbättra både tändernas färg och form.


Missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar behöver inte vara ett problem. Idag finns flera alternativ för dig som vill få ett vackrare leende. 


Blekning har blivit en vanlig metod för att få bukt med missfärgade eller gula tänder. Skalfasader finns för den som vill korrigera både färg och form. Tandreglering kan ibland förbättra funktion och utseende. 


Vår vårdfilosofi är att ett vackert leende även ska vara ett hälsosamt leende. Därför ger vi dig även råd om hur du bäst bevarar ditt leende och hur du behåller din munhälsa.